Qepa shëron shumë sëmundje, ekspertët tregojnë për qepën.

Qepa është një nga perimet më të lashta në të gjithë historinë e njerë zimit. Përdorimi i saj daton plot 3,500 vjet më parë.

Qepa është një ushqim i klas.it të parë dhe jo vetëm për përdorimet në kuzhinë.

Qepa kundër sëmundjeve kronike

Bashkë me shegët dhe çajin e malit që cilësohen si ushqimet më të shëndetshme për njeriun, qepa renditet ndër ushqimet superiore. Qepa ka aftësi para ndaluese por edhe është e dobishme në trajtimin e shumë sëmundjeve kronike, siç janë sëmundjet koronare, diabeti i tipit dy e të tjerë.

Qepa është e rëndësishme edhe kundër sëmundjeve të shkaktuara nga ushqimi dhe mikrobet.

Ekspertët thonë se përbërësit e qepës janë të jashtë zakonshëm në mbrojtjen e organizmit, sistemit imunitar, funksionin e shëndetshëm të hormoneve e të tjera.

Qepa për zemrën
Qepa arrin të mbrojë zemrën shumë më mirë se produktet e tjera.

Qepa ul koleste rolin, pengon forcimin e enëve të gjakut, i bën ato më elastike dhe mirëmban tensionin e gjakut.

Qepa kundër diabetit

Për fat të mirë, qepa ka aftësinë të ulë ndjeshëm nivelin e sheqerit në gjak duke u bërë një aleate e organizmit në betejën kundër diabetit të tipit 2 dhe mbipeshës.

Sigurisht që qepa nuk mjafton që ju të keni peshën më të mirë trupore, por ajo ju vjen në ndihmë, nëse konsu moni së paku një në ditë.

Falë qepës, zbehet dëmi i yndyrnave dhe sheqenave ndaj duke ngrënë qepë, ju do të mirëmbani nivelin e sheqerit në gjak dhe peshën trupore.

Qepa, armiku i qelizave të dëmshme. Ekspertët kanë rekom anduar njëzëri se njeriu duhet të konsumojë patjetër një qepë në ditë. Sipas tyre, qepa e freskët përmban shumë substanca të rëndësishme mbrojtëse për shëndetin.

Megjith atë ata thonë se edhe qepa e gatuar nuk humbet shumë prej aftësive mbrojtëse. Përfshijini qepët në sallata, perime, gatimet me peshk apo mish. Ndonëse përlotja është e paevitueshme me qepën, konsumi i saj është padyshim një nga dhuratat më të mira për orga nizmin.