“OKI” sa të rrezikshme mund të jenë këto barna, paralajmërojnë ekspertët

OKI vazhdon të jetë njëri prej barnave që po përdorët në vazhdimësi nga shqiptarët kundër dhimbjeve të kokës. Në fakt Shqipëria vitin e kaluar kishte ndaIuar përdorimin e këtij ilaçi vitin e kaluar pa recetë mjekësore.

Sipas raportimeve të më hershme, ky ilaç mund të shkaktojë disa efekte anësore në organizëm siç janë, suIm në zemër për njerëzit që kanë probleme me zemër, goditje në tru, problemet me tretjen, hemorragji dhe ulçerë në stomak.

Rekomandohet të për doret bashkë me ushqim apo edhe qumësht për shkak se mund të irritojë stomakun. Mjekët thonë se gjatë përdorimit të Oki-t duhet evituar konsumimi alkoolit, pasi për ndryshe mund të rritet rrez iku për dëmtim të mëlqisë ose hemorragjisë së stamokut.

Gjith ashtu “OKI” nuk duhet përdorur nga personat që vuajnë nga astma, ulcera, veshkat, nga fëmijët nën moshën 15 vjeç dhe gratë shtatzëna. Kujtojmë që Shqipëria ka ndaluar shitjen e këtij ilaçi nëpër barnatore pa recetë të mjekut.