Ngrohja efektive e shtëpisë me një buxhet më të vogël : me metodën e izolimit të radiatorit tuaj

Ngrohja efektive e shtëpisë me një buxhet më të vogël : me metodën e izolimit të radiatorit tuaj

Fletë izoluese (foli) të përballueshme: Një zgjidhje me kosto efektive

Izolimi i radiatorit tuaj është shumë më ekonomik sesa blerja e një sistemi të ri ngrohjeje. Në Francë, për shembull, folia izoluese (foli) është në dispozicion për nën 20 euro për rrotull. Instalimi mund të bëhet në mënyrë profesionale ose DIY për edhe më shumë kursime.

Këshilla për izolimin e duhur të radiatorit me fletë ngjitëse (foli):

Sigurohuni që radiatori të jetë i fikur përpara se të filloni procesin e izolimit. Matni hapësirën pas pajisjes për të përcaktuar sasinë e nevojshme të fletës izoluese.

Nëse radiatori është i gjatë, shënoni pozicionin e kllapave të tij për referencë më të mirë.

Pritini petë sipas matjeve të marra.

Kur aplikoni petë, lëmoni të gjitha flluskat e ajrit për të siguruar ngjitje të fortë.

Për izolimin e letrës së aluminit pa ngjitës, përdorni paste ose shirit letër-muri për fiksim.

Pasi ngjitësi të thahet, ndizni ngrohjen për të shijuar një shtëpi më të izoluar.

Ky truk i thjeshtë mund të zvogëlojë ndjeshëm kostot e energjisë dhe të eliminojë nevojën për pajisje shtesë ngrohjeje, duke e bërë atë një zgjidhje praktike për pronarët e shtëpive të ndërgjegjshëm për buxhetin.