Nëse e keni këtë lule në shtëpi, jeni me fat

Nëse e keni këtë lule në shtëpi, jeni me fat
Nëse keni fatin ta zotëroni këtë lule në shtëpi, do ta kuptoni vlerën e saj të pamasë. E njohur zakonisht si Bima e Merimangës ose Chlorophytum comosum, është si të strehosh një thesar brenda. A jeni një nga ata me fat?

Nëse e keni këtë bimë në shtëpi, konsiderojeni veten me fat: Ja pse është si ar i mrekullueshëm

Nëse keni fatin ta zotëroni këtë bimë në shtëpi, do ta kuptoni vlerën e saj të pamasë. E njohur zakonisht si Bima e Merimangës ose Chlorophytum comosum, është si të strehosh një thesar brenda. A jeni një nga ata me fat?

Bima që ia vlen një thesar: Bima e merimangës

Bima e merimangës, e njohur shkencërisht si Chlorophytum comosum, është një perlë për çdo shtëpi. Vendas në Afrikën e Jugut dhe pjesë e familjes Asparagaceae, ajo lulëzon në një mjedis të ngrohtë dhe të ndritshëm, por kujdes nga rrezet e diellit direkte, pasi mund të shkaktojë dëme.

Kjo bimë jo vetëm që është e lehtë për t’u kujdesur, por edhe elastike ndaj temperaturave relativisht të ulëta, madje mund të mbijetojë deri në -2°! Rreziku i ulët i vdekjes e bën atë të preferuar edhe në mesin e atyre që nuk kanë gishtin e madh të gjelbër.

Pse kjo bimë e zakonshme është një thesar?

Pavarësisht nga thjeshtësia e saj, Bima e Merimangës ofron një mori përfitimesh, duke e bërë atë një aset të vlefshëm në çdo shtëpi.

Thithja e lagështirës dhe pastrimi i ajrit

Spider Plant është i shkëlqyer në thithjen e lagështisë së brendshme, duke eliminuar potencialisht nevojën për dehumidifikues. Kjo veçori është thelbësore pasi lagështia e tepërt e brendshme mund të përkeqësojë çështjet shëndetësore si astma. Për më tepër, mund të eliminojë ndotësit e dëmshëm si monoksidi i karbonit dhe ksileni, duke siguruar ajër më të pastër në shtëpinë tuaj.

Përfitimet terapeutike

Thithja e lagështirës dhe pastrimi i ajrit

Spider Plant është i shkëlqyer në thithjen e lagështisë së brendshme, duke eliminuar potencialisht nevojën për dehumidifikues. Kjo veçori është thelbësore pasi lagështia e tepërt e brendshme mund të përkeqësojë çështjet shëndetësore si astma. Për më tepër, mund të eliminojë ndotësit e dëmshëm si monoksidi i karbonit dhe ksileni, duke siguruar ajër më të pastër në shtëpinë tuaj.

Përfitimet terapeutike

Çuditërisht, Bima e Merimangës ka veti terapeutike. Është i pasur me polisakaride, pjesë e grupit hidrokoloid, i cili ndihmon në shërimin e plagëve dhe plagëve duke rregulluar dhe stabilizuar lagështinë në epidermë.

Kjo e bën atë një zgjidhje të shkëlqyer për njerëzit me lëkurë të ndjeshme, lehtësisht të irrituar dhe të thatë.

Apeli estetik

Përveç përfitimeve shëndetësore, Bima Merimanga është edhe estetike. Gjethet e saj me majë dhe të gjata ndryshojnë në ngjyrë nga jeshile intensive në të bardhë, në varësi të varietetit. Është një bimë me përmasa mesatare, që rrallë rritet më shumë se 75 cm. Në pranverë lulëzon me lule të vogla të bardha, aromatike dhe delikate.

Kampion për pastrimin e ajrit

Studimet shkencore kanë treguar se Bima e Merimangës mund të thithë deri në 95% të monoksidit të karbonit në ajër. Gjithashtu largon formaldehidin nga muret dhe dyshemetë. Një fakt intrigues është se gjethet e saj mund të përdoren për çajra ose infuzione, duke treguar shkathtësinë dhe vetitë e shumta.

Si përmbledhje, të kesh një bimë merimangash do të thotë të kesh një bimë me karakteristika të jashtëzakonshme dhe pothuajse të mrekullueshme, një thesar i vërtetë për shtëpinë tënde.