Arsyeja pse duhet të filloni të ngrini limonët, do habiteni nga rezultati

Asgjë nuk shkon dëm nga limoni. A e dini se lëvorja e saj përmban 15 herë më shumë Vitaminë C se lëngu i saj? Në këtë artikull, ne shpjegojmë se si të përfitoni sa më shumë nga të gjitha vetitë e limonit.

Flavonoidet që përmbahen në limon, veçanërisht mandartina dhe limonoidet, mund të bllokojnë formimin dhe rritjen e qelizave tumorale. Ky efekt është demonstruar në testet e kafshëve laboratorike me qeliza të kancerit të gjirit të njeriut.

Për të shfrytëzuar plotësisht vetitë e limonit, duhet të konsumoni gjithçka: duke përfshirë lëkurën dhe farat. Më poshtë ne shpjegojmë se si ta bëjmë këtë.

Duke ngrirë një limon të plotë ose një të prerë në copa, bëhet e mundur grirja e tij dhe konsumimi i të gjitha pjesëve. Limoni i ngrirë i grirë është freskues dhe është i përsosur si një shtesë për pije, smoothie, sallata të freskëta ose sallata frutash.