Ja cfarë ndodh nëse digjni një gjethe dafine në shtëpinë tuaj. 7 gjërat që ndodhin do t’ju habisin

Ja cfarë ndodh nëse digjni një gjethe dafine në shtëpinë tuaj. 7 gjërat që ndodhin do t’ju habisin

A keni hyrë ndonjëherë në një studio yoga dhe jeni pritur nga një aromë dalluese, qetësuese? Kjo aromë e këndshme është shpesh rezultat i një praktike të rrënjosur thellë në traditën vendase amerikane – tymosje duke përdorur barëra të shenjta. Midis tyre, gjethet e dafinës zgjidhen shpesh për vetitë e tyre të jashtëzakonshme. Le të thellohemi në përfitimet e papritura të gjetheve të dafinës që i bëjnë ato një element kryesor në mjedise të tilla të qeta:

Përmirësimi i shëndetit të frymëmarrjes:
Gjethet e dafinës janë të pasura me komponime si myrceni dhe eugenol. Kur digjen dhe thithen, këta elementë mund të përmirësojnë ndjeshëm frymëmarrjen, duke ofruar një përvojë më të qartë dhe më të rehatshme të frymëmarrjes.

Rritja e sistemit imunitar:
Eugenoli në gjethet e dafinës nuk është vetëm për frymëmarrje; është gjithashtu një central elektrik antioksidant. I kombinuar me lëndë ushqyese të tjera në gjethe, ai forcon sistemin imunitar, duke forcuar mbrojtjen natyrale të trupit tuaj.

Reduktimi i ankthit:
Një nga përbërësit më qetësues të gjetheve të dafinës është… vazhdoni të lexoni në linkun tjetër – linku tjetër