Çaji i rusit, përfitimet dhe dëmet shëndetesore nga pirja e tij çdo ditë ! Mjekët thonë se…

Çaji i zi në të vërtetë nuk është i zi. Në Kinë, ky çaj është refe ruar si “çaj i kuq” për shkak të ngjyrës së tij. Pirja e tij çdo ditë mund të ketë shumë për fitime shëndetësore. Disa njerëz madje e përdorin atë si një alternativë ndaj kafesë për shkak të për mbajtjes së kafeinës. Por gjith ashtu mund të vijë me disa rrez iqe nëse pini shumë gota në ditë.
Më poshtë janë të Iistuara disa nga këto përfitime, dhe disa rreziqe të mundshme, të pirjes së këtij çaji.

Mund të zvogëIojë presionin e gjakut.

Është vlerësuar se 26% e popullsisë së botës ka presion të lartë të gjakut dhe kjo mund të çojë në disa çështje serioze. Edhe pse efekti mund të jetë i vogël, studimet tregojnë se pirja e çajit të zi rregullisht mund të ndihmojë në zvogëlimin e hipertensionit.

Çaji i zi mund të ndihmojë me kolesterolin.

Një në çdo 3 të rritur ka kolesterol të lartë. Por burrat në përgjithësi janë në një rrezik më të lartë se gratë. Studiuesit kanë zbuluar se përfshirja e çajit të zi në dietën tuaj mund të ulë nivelet e kolesterolit tuaj me një sasi të konsiderueshme.

Mund të luf tojë kavitetet.

Çaji, në përgjithësi, mund të ofrojë disa përfitime për shëndetin e përgjithshëm oral. Por çaji i zi, në veçanti, u zbulua se përmban përbërës që vrasin bakteret përgjegjëse për shkaktimin e kaviteteve.

Çaji i zi mund të ndihmojë në parandalimin e diabetit.

Rreth 422 milion njerëz vuajnë nga diabeti. Lloji 2 përbën rreth 90-95% të të gjitha rasteve të diagnostikuara, megjithatë, është zbuluar se konsumi i çajit të zi mund të zvogëlojë sasinë e sheqerit në gjak dhe si pasojë të ulë shanset tuaja për të shfaqur këtë sëmundje.

Çaji i zi mund t’ju ​​shkaktojë dhimbje koke.

Pirja në sasi të mëdha të çajit të zi çdo ditë mund të sjellë efektet e saj anësore. Disa prej tyre janë dhimbje koke, migrenë dhe nervozizëm,shkruan tvklan. Të gjitha të shkaktuara nga përmbajtja e saj e lartë e kafeinës.

Gjith ashtu mund të shkaktojë ankth dhe vështirësi në gjumë.

Konsumimi i tepërt i kafeinës nga çaji i zi mund të kontribuojë në rritjen e niveleve të ankthit dhe stresit. Gjithashtu mund të prishë ciklin tuaj të gjumit dhe të ndikojë në aftësinë tuaj për të fjetur.