A është divani juaj i ndotur dhe i njollosur? Këtu është metoda për ta pastruar atë tërësisht

A është divani juaj i ndotur dhe i njollosur? Këtu është metoda për ta pastruar atë tërësisht

Papastërtia futet lehtësisht në divan gjatë përdorimit, veçanërisht kur ato janë të reja në shtëpi. Duhet t’i mirëmbani rregullisht divanet dhe të veproni shpejt kur shfaqen njollat. Shikoni këtë truk për të pastruar divanet dhe për të kursyer para. Ju duhen dy përbërës, ky truk është shumë i thjeshtë dhe efektiv.

Zgjidhje në shtëpi për pastrimin e divaneve
Së pari, ju nevojitet një shishe plastike me spërkatje me një vëllim prej rreth 1 pintë. Përbërësit për një llak për pastrimin e divanit.

½ gotë sapun i lëngshëm (mundësisht nga Marseja)
½ gotë uthull
½ gotë me ujë të gazuar
Përziejini të gjithë përbërësit, hidhni tretësirën që rezulton në enë dhe mbylleni fort.

Si të pastroni divanin?
Aplikojeni këtë tretësirë në pjesën e sipërme të divanit dhe lëreni për 10 deri në 15 minuta. Pastroni me një furçë në një lëvizje rrethore. Më pas hiqni shkumën me një leckë të lagur. Mund ta thani divanin me tharëse flokësh. Kjo këshillë pastrimi është e shpejtë dhe efektive. Mund të pastroni edhe sende të tjera: tapetin dhe sediljen e makinës. Kur pastroni divanin tuaj, mund të ringjallni ngjyrat e tij për t’i dhënë një pamje të re!