Nuk guxojnë të hanë hudhër këto persona asnjëherë, mjekët tregojnë

Eshtë e vështirë të rendisni të gjitha vetitë e dobishme të hudhrës, por duhet të dini se në disa situata mund të jetë e rrez ikshme për shëndetin. Sipas studimeve, konsumimi aktiv i hudhrës relakson enët e gjakut dhe ul presionin e gjakut. Është shumë efektive në uljen e niveIeve të kolesterolit

Ajo forcon sistemin imunitar dhe është e dobishme për trajtimin e infek sioneve.

Është e shëndetshme dhe mund të kombinohet Iehtësisht me gatime të ndryshme. Megjithatë, sado e shëndetshme të jetë, ka raste kur shkakton probleme. Nuk duhet ta kombinoni me terapitë e mëposhtme.

1.Hudhra ka veti natyrale anti koagulante.
Nuk duhet të kombinohet me barna antikoagulante, ilaçe që përdoren për trajtimin e problemeve të qarkullimit të gjakut, hollimin e gjakut dhe në këtë mënyrë para ndalimin e mpiksjes. Nëse jeni duke marrë ndonjë mjekim, nuk duhet të merrni hudhra pa u konsultuar më parë me mjekun.

2.Nëse keni probIeme me mëlçinë dhe jeni duke marrë terapi, hudhra mund të ulë efektivitetin e saj.
Personat me stomak të ndjeshëm duhet të shmangin hudhrën, sepse është e vështirë për t’u tretur.

3.Gjatë shtatzënisë ose ushqyerjes me gji, marrja e hudhrës si ilaç nuk rekom andohet.
Nëse keni presion normal ose të ulët të gjakut, nuk duhet të hani hudhër çdo ditë. Presioni mund të bjerë edhe më shumë dhe të shkaktojë komplikime.

Hudhra, na mbron nga ulçerat dhe arterioskleroza, ajo është një ndihmë e vlefshme gjith ashtu në luf tën kundër akumulimit të triglicerideve dhe largon lodhjen. Hudhra përdoret në të gjithë botën. Por, a e dini se disa njerëz e fusin hudhrën nën jastëk? Shumë njerëz që e kanë të vështirë të flenë dhe të bëjnë gjumë të qetë besojnë se vënia e një hudhre nën jastëk, çdo natë, do të përmirësojë dukshëm gjumin.