Zbuloni se si të piqni një avokado në 10 minuta… ose 30 sekonda!

Zbuloni se si të piqni një avokado në 10 minuta… ose 30 sekonda!
Avokado është një nga frutat më të mira dhe më të shëndetshme që mund të përfshijmë rregullisht në dietën tonë. Le të shohim në këtë artikull disa këshilla për pjekjen e një avokadoje.

Avokado është një nga frutat më të mira dhe më të shëndetshme që mund të përfshijmë rregullisht në dietën tonë. Le të shohim në këtë artikull disa këshilla për pjekjen e një avokadoje.

Për fat të keq, midis “shumë” dhe “shumë” të pjekur, linja ndonjëherë është e vështirë për t’u dalluar… Ne do t’ju japim disa këshilla për përshpejtimin e pjekjes së një avokadoje, në mënyrë që ta hani shpejt. Asnjë produkt, asnjë magji vudu (!), vetëm disa metoda të thjeshta dhe efektive, pa pasur nevojë të blini asgjë! Ju tashmë keni gjithçka që ju nevojitet në dorë.

Materialet e nevojshme: një copë letër alumini dhe një furrë.

Udhëzim

Mbështilleni avokadon tuaj me letër alumini dhe vendoseni në një tepsi.

Piqeni në furrë të parangrohur në 100°C për rreth 10 minuta (në varësi të fortësisë së kafshës).

Hiqeni avokadon nga furra, lëreni të ftohet dhe më pas e mbështillni. Nëse gjithçka shkon mirë, do të jetë krejtësisht e pjekur, e fortë dhe pak kremoze.

Për shpjegimin e shkurtër shkencor: letër alumini ndihmon në mbajtjen e gazit etilen të prodhuar nga avokado dhe përgjegjës për pjekjen.