Njollat e zbardhura në rroba: 2 metoda për t’i pastruar dhe hequr ato përgjithmonë

Njollat e zbardhura në rroba: 2 metoda për t’i pastruar dhe hequr ato përgjithmonë

Shumë prej nesh na ka ndodhur: gjatë një pune, ose larjes së rrobave ose thjesht rastësisht, një spërkatje e zbardhuesit bie mbi rrobat tona, duke lënë pas ato pika të bezdisshme të çngjyrosura.
Zbardhuesi ka potencialin të shkatërrojë rrobat tuaja, por mos i hidhni ato! Ka disa teknika që mund të përdorni për të hequr ato njolla zbardhuese dhe për t’i dhënë rrobave tuaja një shans të dytë.
Ndërsa zbardhuesi është një mjet i dobishëm shtëpiake, aroma e tij e fortë mund të jetë e jashtëzakonshme dhe mund të jetë e rrezikshme nëse thithet ose bie në kontakt të drejtpërdrejtë me lëkurën. Gjithmonë ruajeni zbardhuesin në mënyrë të sigurt dhe sigurohuni që ena dhe kapaku i tij të jenë të sigurta.
Këtu janë dy metoda për t’ju ndihmuar të trajtoni njollat e zbardhuesit:
Metoda 1:

Këtu janë dy metoda për t’ju ndihmuar të trajtoni njollat e zbardhuesit:

Metoda 1:

Kombinoni 250 ml uthull të bardhë me një sasi të barabartë alkooli. Thithni një leckë në këtë përzierje, pastaj lyeni butësisht (mos e fërkoni!) njollën e zbardhuesit me të. Shpëlajeni veshjen me ujë të ftohtë dhe përsërisni procedurën derisa njolla të zhduket.

Metoda 2:

Përzieni 1 lugë gjelle tiosulfat natriumi me 250 ml ujë. Zhytni një leckë të pastër në këtë tretësirë dhe lyejeni me kujdes mbi njollën e zbardhuesit, duke shmangur përsëri çdo fërkim. Shpëlajeni me ujë të ftohtë dhe riaplikoni nëse është e nevojshme.

Të dyja këto metoda janë të drejtpërdrejta dhe kanë qenë të suksesshme në shumë raste. Përpara se të vendosni të ndaheni me rrobat tuaja të njollosura, provoni këto teknika dhe mund të ruani veshjet tuaja të preferuara.