Mjeket turk paralajmërojnë, mos hani byrek apo pite në masë të madhe, ja sa e dëmshme është për trurin

Psikologia turke, Nejla Avci ka pohuar se byreku ndikon negativisht në zhvillimin e trurit, sipas shtypit turk, raporton AA.Avci ka marrë pjesë në seminarin me temë “Mungesë vëmendjeje të çrregullimit hiperaktiv.

Psikologia theksoi se ushqimet me sheqer të tepërt dhe karbo hidrate janë duke ndikuar negativisht në zhvillimin e trurit.

Çdo lloj ushqimi si byreku apo bugaçja ndikon në masë të madhe në çrregullimin e hiper aktivitetit dhe mungesës së vëmendjes. Ndër sa sheqeri me energjinë e tepërt që jep, në mënyrë negative ndikon mbi trurin, është shprehur ajo.