E FUNDIT / Ja se sa po kërkohet t’rritet rroga e mësuesve në Kosovë, mbi 800…

Mësuesit për fituan një rritje të pagave vitin e shkuar me Ligjin e ri, por jo në masën që shumica kishte menduar. Pasi u zyrtarizua koeficienti, shumica e mësuesve dhe drejtorëve për fituan nga 50 euro ose më pak duke shkaktuar reagime të ndryshme.

Gazeta Online AIbanian Education bëri një anketë me lexuesit e saj, shumica prej të cilëve janë mësues, dhe i pyeti: Sa duhet të jetë paga e mësu esve? 800 euro apo 1 mijë euro?

90% e lexuesve u për gjigjën se paga e mësuesve duhet të jetë 1 mijë euro, që ata të kenë një jetë sa më të mirë.

Kurse 10% e lexuesve u për gjigjën se paga e mësuesve duhet të jetë 800 euro.