Pse duhet të ngrini limonët pas blerjes: arsyeja befasuese

Pse duhet të ngrini limonët pas blerjes: arsyeja befasuese

Ruajtja e limonëve në frigorifer mund të duket e pazakontë, por është një truk i jashtëzakonshëm kuzhine për të cilin shumë njerëz betohen. Zbuloni pse ngrirja e limonëve është e dobishme dhe si mund të ndryshojë praktikat tuaja të kuzhinës.

Pse të ngrini limonët?

Limonët mund të prishen shpejt, veçanërisht kur ruhen afër njëri-tjetrit. Ngrirja e tyre parandalon mbipjekjen dhe rritjen e mykut, duke siguruar që të keni gjithmonë limon të freskët në dorë. Kjo metodë, me gjasë që ka origjinën nga gjyshet e mençura, ruan përmbajtjen e pasur me vitaminë të limonit, veçanërisht vitaminën C.

Si të ngrini limonët në mënyrë efektive

Është më mirë të ngrini limonët në feta ose në copa dhe jo të plota. Për përdorime si bërja e një tequila me kripë, pykat e prera bukur janë perfekte. Vendosini copat e limonit në një qese ngrirëse, mbyllini fort dhe ruajini në frigorifer. Kur ju nevojiten, thjesht hiqni sasinë e kërkuar dhe lërini të shkrihen për disa minuta në diell ose përdorni funksionin e shkrirjes së mikrovalës tuaj.

Përfitimet e ngrënies së limonëve të ngrirë

Ngrënia e limonëve mund të jetë sfiduese për shkak të thartirës së tyre, por ato ofrojnë përfitime të shumta shëndetësore. Shumë besojnë se zemra e limonit qëndron në lëngun e tij, por pjesa e jashtme – lëkura – është vendi ku gjendet përqendrimi më i lartë i përfitimeve shëndetësore. Lëkura e limonit përmban dukshëm më shumë lëndë ushqyese sesa lëngu, duke përfshirë antioksidantë dhe limonoidë.

Kur ngrihen, shija e limonit ndryshon, duke e bërë më të lehtë për t’u konsumuar. Aciditeti zvogëlohet pak, vetëm për t’u rikthyer pas shkrirjes. Rekomandohet pastrimi dhe larja e limonëve para ngrirjes.

Në shumë familje, kjo praktikë është e zakonshme dhe shija e shijes së ngrirë është shumë më e mirë se ajo e shkrirë.