PINI UJ BAMJE DHE TRAJTONI DIABETIN, ASTMË, KOLESTERIN DHE SËMUNDJEN E VESHKAVE!

PINI UJ BAMJE DHE TRAJTONI DIABETIN, ASTMË, KOLESTERIN DHE SËMUNDJEN E VESHKAVE! Keni dëgjuar për ujin e bamjes? A e dini perimet e quajtura gishti i grave?

Keni dëgjuar për ujin e bamjes? A e njihni perimin që quhet gishti i gruas? Epo, shumë njerëz në fakt shmangin ngrënien e bamjeve ose gishtave të zonjës, sepse ato janë pak ngjitëse. Ajo gjithashtu ka një shije të veçantë që jo shumë njerëz e pëlqejnë.
Edhe nëse është kaq i disponueshëm dhe jo aq i shtrenjtë, ndoshta tani po pyesni veten pse po flasim për bamje! Arsyeja është e thjeshtë: përfitimet shëndetësore të bamjeve, dhe me pak kalori! Nga kjo perime mund të fitoni vetëm 30 kalori dhe shumë përfitime të tjera. Është burim i shkëlqyer i vitaminës C e cila është e pranishme rreth 21 miligramë. Gjithashtu siguron 60 miligramë magnez.

Bamja përmban:
6 gram karbohidrate,
80 mikrogram folat,
3 gram fibra dietike dhe
2 gram proteina.
Të gjitha këto lëndë ushqyese mund t’i merrni vetëm nga 1 gotë lëng i freskët bamje shtëpie.

Ju mund ta konsumoni këtë perime në forma të ndryshme. Për shembull, mund ta skuqni dhe të bëni një pjatë shumë të shijshme. Në vendet aziatike bamjet turshi janë shumë të njohura. Mund ta konsumoni edhe të zier ose të zier siç duhet.

Ajo që është më e rëndësishmja, mund ta blini në çdo periudhë të vitit. Prandaj, mund të jetë një burim kryesor i lëndëve ushqyese nëse e përfshini në konsumin tuaj të rregullt.