Ajvari, nuk ju besohet se çfarë i bën organizmit tonë. Përmban proteina, vitamina dhe…

Meqenë se ajvari i bërë në shtëpi bëhet vetëm nga perimet dhe pak vaj, nuk ka shumë kaIori. Përmban proteina, karbohidrate dhe yndyrna që janë theIbësore për çdo trup të shëndetshëm.

Në 100 gramë ajvar shtëpiak ka 80-130 kalori, në varësi të recetës sipas së cilës prodhohet. Nëse shijoni shijen e ajvarit, vazhdoni sepse nuk do t’ju ​​shtojë në peshë, me kusht që të konsumohet me masë.

Ajvar është i pasur me vita minë C, e cila gjendet në speca, dhe kjo vitaminë forcon imunitetin dhe funksionimin e përgjithshëm të trupit. E pasur me vitaminë A, e cila gjendet në domate. Patëllxhani, i cili është gjith ashtu pjesë e recetës tradicionale, siguron sasinë e kërkuar të vitaminës B2 dhe acidit folik. Ajvar gjithashtu përmban një sasi të dobishme të fibrave. Zgjedhje e shkëlqyeshme për të gjithë ata që nuk hanë perime ose sallata të freskëta, si një zëvendësues i shkëIqyeshëm.

Lëndët ushqyese të vlefshme që piperi ka në trup veprojnë si një antidepresant, antiseptik, diuretik dhe afrodiziak i fuqishëm. Specat e kuq, të verdhë, jeshil, me flluska, me mish të shkurtër ose të vegjël të shkathët janë një pjesë integrale e çdo kuzhine për shkak të shijes dhe bollëkut të vitaminave, prandaj ata me të drejtë quhen një iIaç natyral për shumë së mundje.

Shqetësimi i vetëm është se ajvari shkon në mënyrë të përsosur me bukë të bardhë dhe shumë djathë!